Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 februari 2020 | 07:20

Sam Raimi kan ta över "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"

Det bådar gott: Raimis "Spider-Man 2" anses av många vara en av de bästa superhjältefilmerna genom tiderna.
Scott Derrickson har lämnat "Doctor Strange"-uppföljaren, men ersättaren kan redan vara hittad. Variety skriver att Sam Raimi förhandlar med Marvel Studios om jobbet.

Sam Raimi är, precis som Derrickson, van vid att hantera både skräck och serietdningsaction. På hans meritlista finns såväl "Evil Dead"-trilogin som de första "Spider-Man"-filmerna med Tobey Maguire, som hjälpte till att forma dagens superhjälteklimat på bioduken.

Derrickson som regisserade första "Doctor Strange" med Benedict Cumberbatch i huvudrollen hoppade av projektet i början av januari. "Kreativa meningsskiljaktigheter" angavs som enda orsaken.
 
 
Om allt går vägen kommer Raimi bli en av de största regissörerna som jobbat på en MCU-film. Studion har hittills anlitat relativt okända men lovande nykomlingar, som Ryan Coogler, Taika Waititi och bröderna Russo, och gett dem en enorm skjuts i karriären.

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” kommer, förutom Cumberbatch, att ha Benedict Wong och Chiwetel Ejiofor i rollistan. Medverkar gör också Elizabeth Olsen som Scarlet Witch - filmen sägs ha en direkt koppling till hennes kommande tv-serie "WandaVision".

Man siktar på biopremiär 7 maj 2021.
| 6 februari 2020 07:20 |