Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 november 2017 | 06:30

Disneys "Pinocchio" förlorar regissören Sam Mendes

Det ryktas att han kan komma tillbaka till James Bond-franchisen istället.
Disneys spelfilmsversion av "Pinocchio" har stött på trubbel. Filmskaparen Sam Mendes har lämnat projektet utan att ge någon förklaring, skriver Hollywood Reporter.

Ryktet säger att Mendes avhopp kan ha något att höra med den 25:e James Bond-filmen, som ska börja spelas in under 2018. Mendes återupplivade actionserien med ”Skyfall” och ”Spectre”, men har officiellt sagt att det inte blir någon tredje film för honom.

Det är inte heller första gången som han lämnar ett Disney-projekt: tidigare var han aktuell att göra spelfilm av ”James och jättepersikan”.

Disney har som bekant flera spelfilmssagor på gång efter den mycket framgångsrika ”Skönheten och odjuret”, som kom i våras. Näst på tur står Guy Ritchies ”Aladdin” och Tim Burtons ”Dumbo”. Många är även nyfikna på Jon Favreaus remake av ”Lejonkungen” som nyligen släppte sin rollista.

Disneys ”Pinocchio" är skriven av Chris Weitz, manusförfattaren bakom Star Wars-filmen "Rogue One". Även Guillermo del Toro har jobbat på en egen, ny version av sagan. Han berättade dessvärre häromveckan att ”den kommer inte att bli av”.
| 14 november 2017 06:30 |