Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

8 augusti 2022 | 21:30

Sam Mendes filmar TV-serie om superhjältefilm för HBO

HBO har beställt ett pilotavsnitt av serien “The Franchise” från "Veep"-skaparen Armando Iannucci och “American Beuty”-regissören Sam Mendes.
Superhjältetrenden verkar aldrig dö ut, och nu har HBO beställt ett pilotavsnitt för en ny komediserie om fenomenet rapporterar Variety. Denna gång handlar det dock inte om just superhjältar, utan vad som försiggår bakom kulisserna när en superhjältefilm produceras.
 
Piloten går under namnet “The Franchise”, och kommer från Armando Iannucci, som ligger bakom politiska satiren “Veep”. Sam Mendes (bakom bland annat “1917” och “Skyfall”) har blivit anlitad att regissera pilotavsnittet och kommer att vara exekutiv producent för serien.
 
I Iannuccis tidigare serie “Veep”, får vi följa Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld) som amerikansk vicepresident. Men “The Franchise” byter dock Vita huset mot Hollywood, och här får istället se ett gäng som jobbar med superhjältefilmer och allt tokigt, dysfunktionellt, och spännande som kan hända på en sådan produktion.
 
Det här pilotavsnittet är första gången Sam Mendes regisserar för TV-formatet, trots att han tidigare har producerat serier såsom “Penny Dreadful” och “The Hollow Crown”.
 
Är du nyfiken på vad som händer bakom kulisserna på en superhjältefilm?
| 8 augusti 2022 21:30 |