Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 december 2022 | 12:00

"Sagan om ringen"-skådis dissar tv-serien "Maktens ringar"

"De vill bara tjäna pengar... Jag är inte intresserad", säger Bernard Hill.
Skådespelaren Bernard Hill, känd som Kung Théoden i Peter Jacksons filmatisering av "Sagan om de två tornen" (och för alltid förevigad i memevärlden med repliken "Where was Gondor when the Westfold fell?") har inte mycket till övers för den nya tv-serien med samma namn.
 
När brittiska Metro frågade Bernard Hill om han kollat in "Sagan om ringen: Maktens ringar" under hösten svarade han kvickt att det inte är något för honom.
 
- Det handlar om att tjäna pengar, och jag är inte intresserad av att titta på den eller medverka i dem. Lycka till och så, men det är ingenting som den äkta varan.
 
 
Den 77-årige skådespelaren, som också känns igen från filmer som "Titanic" och "The Scorpion King", anser att "Sagan om ringen"-franchisen borde ha avslutats med Jacksons ursprungliga trilogi:
 
- Självklart, ja. Jag tycker att de nästan gick för långt redan med "The Hobbit". Det är en jättetunn bok. De gjorde det riktigt bra, men hur långt kan man sträcka ut det? Men ja, det finns en del riktigt bra saker i "Hobbit"-filmerna.
 
 
Den första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" finns att streama på Prime Video. Där ligger även "Sagan om ringen"-trilogin om du, likt Bernard Hill, föredrar den. 
 
| 1 december 2022 12:00 |