Film

Skribent

Mats Karlsson

13 augusti 2010 | 15:24

"Sagan om Ringen" kan bli temapark

Universal Studios överväger att bygga en temapark för "Sagan om Ringen".

Knappt har byggdammet lagt sig efter den nyöppnade temaparken för "Harry Potter", nu planerar Universal Studios att förvandla J.R.R. Tolkiens fantasivärld Midgård till en temapark.

Sajten The One Ring har fått nys om att Universal Studios håller på och testar idén om en sådan temapark, genom att samla ihop folks reaktioner med diverse undersökningar på nätet. Beskrivningen av deras idé lyder så här:

"Föreställ dig en värld du aldrig har besökt förut: det är Midgård, det uråldriga och vackra landet skapat av J.R.R. Tolkien som bakgrund till hans två mest kända skapelser; "Sagan om Ringen" och "The Hobbit". Gå som en vanlig människa bland dvärgar, alver, orcs och hobbitar - alla trogna varelser återskapta och porträtterade i andan från originalkaraktärerna som de uppenbarade sig i böckerna och i filmerna. I detta land kommer du att få uppleva unika åkturer och attraktioner och de mest minnesvärda erfarenheter från Tolkiens värld, såsom Bilbos hem, Isengards fästning och även Mordors mörka värld - där den skrämmande vulkanen Mount Doom är inkluderad."

Det låter dock som ett riktigt dyrt byggnadsprojekt, men ambitionen finns där och vi får avvakta och se huruvida Universal Studios bestämmer sig för att genomföra idén eller om det blir liggandes på idébordet.

| 13 augusti 2010 15:24 |