Film

Skribent

MovieZine

12 juni 2016 | 15:00

Sagan om Lejonkungen fortsätter - nu är ”Lejonvakten” här

Se klipp ur Disneys dvd-aktuella ”Lejonvakten ryter igen”.
Berättelsen från Disneys ”Lejonkungen” fortsätter i tv-serien ”Lejonvakten”. Kion, Simbas och Nalas andra son, tar på sig rollen som ledare för "Lejonvakten" - en elitstyrka med djur som vakar över savannen. 

Serien hade tv-premiär i våras, och inleds med den 45 minuter långa filmen ”Lejonvakten ryter igen”. Saknar du Disney Channel så finns filmen att köpa och hyra från och med måndag den 13:e.

Smygtitta på 4 minuter ur filmen här:


”Lejonvakten” handlar om lejonet Kion, son till Simba och Nala och lillebror till Kiara, när han tar sig an ledarrollen i Lejonvakten, vars uppdrag är att upprätthålla ordning i Lejonriket. Traditionellt har Lejonvakten endast bestått av lejon, kända för att vara de modigaste, snabbaste, starkaste och mest skarpsynta djuren på savannen. Men Kion bryter traditionen genom att välja ut några av sina vänner som han tycker passar bäst för uppdraget: grävlingen Bunga, geparden Fuli, flodhästen Beshte och hägern Ono.

Många älskade karaktärer som vi känner igen från ”Lejonkungen” dyker upp i både filmen och serien, bland annat Mufasa, Timon, Pumbaa, Rafiki, Zazu och Kions storasyster Kiara. 
| 12 juni 2016 15:00 |