VIDEO

Skribent

MovieZine

13 februari 2020 | 15:00

Såg du den här gömda detaljen i "Joker"?

Warner Bros har släppt 10 minuter ur "Joker" online. Värt att se för Joaquin Phoenix, men kanske ännu mer för vad som händer bakom honom.
Biosuccén "Joker" knep nyss två Oscars, bland annat för Bästa manliga huvudroll. Joaquin Phoenix gör en oförglömlig prestation som i denna alternativa berättelse om Gotham-skurken ursprung. Filmen blev en av de mest sedda på bio förra året, men har du missat tåget finns den nu att streama - bland annat hos SF Anytime.

Warner Bros firar såväl Oscarsguld som streamingpremiär med att släppa de 10 första minuterna ur filmen på Youtube.

Ett litet förslag. Titta på vad klockorna i filmen visar. Vid två tillfällen i inledningen, scenen hos socialarbetaren och den korta tillbakablicken till Arkham-sjukhuset, ser man tiden i bild.

(Du kan spola fram till 5.40 och igen till 7.00 i klippet nedan.)
 
 
Vid två helt olika scener står klockan och visar exakt samma tid, 11:11. Är det en slump? Knappast. Är det regissören Todd Phillips som leker med våra hjärnor, eller har han gömt något hemligt budskap i filmen? Mer troligt.

Många observanta tittare noterade såklart klockslaget redan vid biopremiären i höstas. Detta väckte flera teorier om att hela eller delar av handlingen kanske bara utspelade sig i en psykiskt sjuk mans huvud. Vad är fantasi och verklighet? Andra har till och med sett en nedräkning (talen 10, 9, 8 och så vidare syns i bild i olika scener fram till slutet). 

Regissören har dock förnekat i intervjuer att det fanns en medveten tanke bakom klockslaget, men internet tror honom såklart inte.

Vi lär inte få några klara besked och förklaringar från Phillips, så släpp loss era egna teorier. Vad betyder klockslaget i filmen? Finns det en hemlig nedräkning? 
| 13 februari 2020 15:00 |