Film

Skribent

Viktor Eriksson

7 januari 2024 | 14:30

Safdie-bröderna – duon bakom "Uncut Gems" – slutar göra film tillsammans

Den kreativa separationen mellan Benny och Josh Safdie uppges ha skett under vänskapliga förhållanden. Just nu är det oklart om de någonsin kommer samarbeta igen.
Safdie-bröderna har varit en ny och kraftfull röst i Hollywood de senaste åren med filmer som “Good Time” och “Uncut Gems”. Men nu blir det inga fler gemensamma filmer från duon bekräftar Benny Safdie i en ny intervju med Variety.
 
Enligt Benny Safdie, 37, har den kreativa separationen med hans bror Josh Safdie, 39, skett under vänskapliga förhållanden.
 
– Det är en naturlig utveckling av vad vi vill utforska, säger Benny Safdie och fortsätter.
 
– Jag kommer att regissera på egen hand och jag kommer utforska saker som jag vill utforska. Jag vill ha den friheten i mitt liv just nu.
 
Benny Safdie har den senaste tiden istället synts flera gånger framför kameran med roller i “Licorice Pizza”, “Oppenheimer” och “The Curse”, som han också skapade tillsammans med Nathan Fielder.
 
Det senaste projektet som Safdie-bröderna regisserade ihop var en musikvideo för Forgets "100 Seats" som släpptes mot slutet av 2022. På frågan om Benny Safdie tror att han kommer regissera med sin bror igen i framtiden ska han ryckt på axlarna och svarat.
 
– Jag vet inte.
| 7 januari 2024 14:30 |