Film

Skribent

MovieZine

5 november 2018 | 09:00

Sacha Baron Cohens film om Queen skulle ha varit galnare

Det säger Stephen Frears, som var tänkt att regissera filmen för sex år sedan.
De som har följt nyhetsrapporteringen om "Bohemian Rhapsody" kommer säkert ihåg att Sacha Baron Cohen var länge tänkt att spela Freddie Mercury, men det filmförsöket stoppades av Queen-medlemmar. Nu berättar den då tilltänkta regissören Stephen Frears hur den skulle ha varit.
 
- Sacha (Baron Cohen) ville göra en väldigt galen film, som jag antar Freddie Mercury skulle ha gillat. Med galen menar jag med hans homosexualitet och att den skulle ha haft gott om nakenscener. Sacha älskade sånt. Vi hade tänkt att göra en film mer om Freddie Mercury än om Queen, säger Stephen Frears till Vulture.
 
För fem år sedan kom beskedet att Cohen hade hoppat av filmen, med motiveringen att parterna var oense om åldersgränsen. Till slut hamnade filmen i Bryan Singers famn (som senare ersattes av Dexter Fletcher), med Rami Malek som Mercury.
 
Nu är filmen ute på biograferna och det har varit blandade reaktioner, där exempelvis Aftonbladet kallade filmen för en Disneyversion av Freddie Mercury, medan andra har varit mer nöjda. I MovieZines recension lyfter vår recensent fram Rami Maleks "skinande insats" som Freddie Mercury och kallar filmen för "träffsäker som trallvänlig skildring".
 
Vilken filmversion som egentligen hade blivit den bästa får vi aldrig reda på.
 
Var ni nöjda med Bryan Singers/Dexter Fletchers version?
| 5 november 2018 09:00 |