Film

Skribent

EvaEpic

23 februari 2012 | 13:45

Sacha Baron Cohen portad från Oscarsgalan?

Trots att Sacha Baron Cohen är en utav skådespelarna i årets flerfaldigt nominerade film "Hugo Cabret" så får han inte delta under galan. Varför får han inte det kan man fråga sig?

Jo, han hade nämligen planer på att valsa ner för röda mattan klädd som diktatorn Admiral General Alladeen från hans kommande film "The Dictator".

- Såvida de är säkra på att ingenting underhållande ska hända på röda mattan, så kommer akademin inte låta Sacha Baron Cohen att delta, ska en anonym källa sagt till Deadline.

Tanken bakom var säkert menat som ett underhållande publik-skämt, men han hade planer på att byta om till kostym och delta precis som alla andra. Detta är dock inte första gången han startat en kontrovers under en gala.

2006 dök han upp som "Borat" under Toronto Film Festival i en vagn dragen av "Kazakstanska kvinnliga bondmoror". Under MTV Movie Awards flög han högt över publiken som karaktären ur "Brüno" och landade med rumpan bar på Eminem.

2007 blev han ombedd att vara presentatör och han skulle ställa upp, men bara på ett villkor - om han fick göra det som karaktären Borat. De vägrade, så han ställde inte upp.

Akademin förnekar att de har portat honom, men avvaktar och hör efter vad hans planer egentligen är...

"The Dictator" har premiär den 18 maj.

| 23 februari 2012 13:45 |