Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 april 2024 | 11:00

Så skapade Chris Hemsworth sin galna skurk i ”Furiosa”

Karisma och mörker var nyckeln till att skapa Dementus.
Det här kommer bli en fantastisk filmvår för alla actionälskare, toppad av helgalna "Furiosa" i slutet av maj.
 
Under CinemaCon i Las Vegas inatt var George Miller och hans stjärnor på plats för att visa upp mer av den ösiga, postapokalyptiska filmen - klipp som Variety kallar för "fucking awesome"!
 
Anya Taylor-Joy kommer få sparka röv i titelrollen, men vi kan också se fram emot en minnesvärd skurk i Dementus. Chris Hemsworth vrider upp ondskan och ger fans en chans att se en annan sida av ”Thor”-stjärnan. Miller berättar att Hemsworth drog inspiration från historiska diktatorer:
 
- Det behövde finnas ett element av karisma hos karaktären. Det behövdes också spontanitet och mörker.
 
 
Det var svårt att hitta rätt skådespelare för rollen, skriver Slashfilm. Men efter ”djupa och nyanserade samtal” med Hemsworth lät regissören sig övertygas.
 
- Under den processen kom rollfigurerna fram, säger regissören.
 
Hemsworth, som tidigare beskrivit sin karaktär som "en rätt vidrig person", tillägger:
 
- Jag har aldrig varit på en inspelningsplats som kändes så skrämmande, högljudd, bullrig, utmattande och samtidigt helt trygg och under kontroll.
 
I fokus står Furiosa och hennes bakgrund. Berättelsen skissades fram redan innan ”Fury Road”. Den nya filmen utspelas under 16-18 års tid och kommer bland annat att berätta hur hon förlorade sin arm och blev en orädd krigare.
 
"Furiosa: A Mad Max Saga" får svensk biopremiär 24 maj.
 
| 10 april 2024 11:00 |