Film

Skribent

MovieZine

1 augusti 2014 | 23:01

Så överlever du Sommarbio!

Nej, det är inte som att bestiga Mount Everest, men du kan vara bra med lite tips om hur du bäst upplever årets Sommarbio i Stockholm. Följer du dessa tips så kommer din kväll vara fulländad!

1. Mat och dryck

Packa en picnickorg med lite god mat och dryck. Varmchoklad och mackor eller rödvin och ostar. Ta med det du känner för helt enkelt. Annars kommer du suktande titta på alla som har med sig något gott och önska att du vore en av dem.

2. Bekvämligheter

Det är kanske inte en höjdare att sitta direkt på gräset. Ta med en skön filt att sitta på så blir det inte lika kallt om rumpan. Det kan nämligen vara lite fuktigt i gräset. Veteranerna har med sig en enkel solstol, då sitter du absolut skönast. Det kan du inhandla på närmaste bensinmack och kostar inte så mycket pengar.

3. Kontanter

Det kan vara bra att ha med sig kontanter om du vill köpa popcorn eller dricka i de olika tälten. Cash is king!

4. Kläder

Det kan bli lite kyligt under kvällen och det rekommenderas att du packar med dig ett par byxor och/eller en tröja/jacka.

5. Regn

Ve och fasa ifall det börjar regna, men det stoppar inte oss cineaster. Ett paraply eller en regnponcho är inte helt fel att ha med sig. Gummistövlar är en skänk från ovan, det kommer du känna.

6. Sällskap

Film är alltid kul att avnjuta i gott sällskap. Ta med dig dina polare!

7. Var ute i god tid

Det är många som vill avnjuta film under bar himmel och det kan vara en god idé att vara ute i god tid. Filmerna startar ca 21.00 men redan 18.00 börjar aktiviteten i Rålambshovsparken.

För karta och årets filmprogram, besök Sommarbios sajt!

(Artikeln publicerades ursprungligen 2009 men tipsen håller än idag.)

Daniel Feldt

| 1 augusti 2014 23:01 |