Klipp

Skribent

MovieZine

3 maj 2016 | 23:00

Så här hade dina favorithjältar sett ut om serierna fick bestämma

Hur kommer det sig egentligen att Mystique alltid är naken eller att Jeremy Renners Hawkeye inte är ett dugg lik karaktären i serierna?
Många av de superhjältefilmer som pumpas ut från drömfabriken på löpande band beröms för att de är så trogna sina serieförlagor. Men är de verkligen det? På vissa sätt kanske, men utseendemässigt tas det ofta stora friheter när karaktärer från serieromaner ska resa in i filmens värld. Ibland känns förändringarna logiska, som när man kanske inte riktigt ville gå hela vägen med Marvels Hawkeye som egentligen ser ut så här:



Det kanske inte hade gjort sig särskilt bra i filmform, så istället körde de på den mycket mer stilrena, avskalade versionen som vi nu är vana vid. Men om vi tittar på Mystique från filmerna om "X-Men" blir det svårare att hitta rimliga motiveringar till förändringarna. I serierna ser hon nämligen ut så här:



Ja, hon har kläder på sig. Så frågan är varför hon - spelad av både Rebecca Romijn och Jennifer Lawrence - går runt spritt språngande naken i filmerna? Dessutom har hon ödleliknande hud som inte heller finns med i serierna. Oklart varför.

Youtube-kanalen Looper tar en titt på dessa två exempel och ett gäng till i ett nyligen släppt klipp: 


Tycker du att det är rätt val som har gjorts eller borde man ha varit mer trogen karaktärerna i serierna? 
| 3 maj 2016 23:00 |