Film

Skribent

Viktor Eriksson

30 oktober 2023 | 21:30

Så hade David Finchers "Spider-Man" kunnat se ut

Filmregissören ville göra en Spider-Man-film redan 1999 och hoppa över hur Peter Parker får sina krafter eftersom han tyckte det var dumt.
David Fincher har gjort sig känd för mörka och kirurgiskt exakta filmer som "Fight Club", "The Social Network" och nya "The Killer". Men en gång i tiden ville han faktiskt göra en superhjältefilm. I en ny intervju med The Guardian berättar filmregissören att han redan 1999 pitchade om att få göra en Spider-Man-film. Filmen skulle skildra Peter Parker som en vuxen man och hoppade helt över biten om hur han fick sina superkrafter från en radioaktiv spindel.
 
– De var inte vidare intresserade, säger David Fincher med ett skratt och fortsätter.
 
– Jag förstår varför. Deras reaktion var liksom: "Varför vill du hoppa över hans ursprung?” Och jag svarade: “För att det är dumt?” Den ursprungshistorien betyder mycket för många människor, men jag tittade på den och kände att: “En röd och blå spindel?” Det finns många saker jag kan tänka mig göra men det där är bara inte en av dem.”
 
Istället blev det Sam Raimi som fick regissera och resultatet blev “Spider-Man” som släpptes 2002 och där Tobey Maguire spelar huvudrollen. David Fincher gick istället och gjorde "Panic Room" som också den släpptes 2002.
 
Vilken superhjälte hade du velat se David Fincher göra film av?
| 30 oktober 2023 21:30 |