Skribent

Alexander Kardelo

10 juni 2014 | 09:30

Så får du ut det mesta av nya MovieZine

Här är 10 snabba tips som lär dig allt du behöver veta.

Välkommen till MovieZine! Det har hänt en del nytt här hos oss. Efter nio månaders arbete lanserar vi nu betaversionen av vår nya sajt, proppfull med efterfrågade funktioner och nya finesser.

Vi hoppas du gillar förändringen! Mycket kan förstås kännas ovant så här i början för dig som är gammal användare, jag menar: var är pepp-knappen och varför funkar Sökfunktionen helt plötsligt?

Bara lugn, häng med nedan så ska vi berätta hur du får ut det mesta av nya MovieZine i 10 steg.

1. Upptäck

Det enklaste sättet att upptäcka något nytt att se på. Upptäck har vi samlat filmer, serier och klipp som vi tror att du kommer gilla. Är du inloggad så blir Upptäck personligt för just dig! Här blandas kritikerrosade titlar med vad som är populärt hos dina vänner. Betygsätt det du redan sett, så blir våra rekommendationer bättre. MovieZines rekommendationer av film och serier är oberoende av vilka tjänster de finns på, därför tror vi att vi är bäst på att leda dig till innehåll som du verkligen kommer tycka om.

2. Kalender

I Kalendern samlar vi alla biopremiärer, DVD/Blu-raysläpp och avsnitt för serier. Följer du en film eller serie blir din kalender personlig. Du kan till exempel välja att lista alla biopremiärer, eller bara filmerna du ser fram emot. Gillar du "Game of Thrones" så får du se direkt när ett nytt avsnitt kommer. MovieZine håller reda på när det du gillar har premiär genom att visa en notis när du loggar in. 

3. Logga in

Som registrerad användare får du tillgång till många fler funktioner än en vanlig besökare. Det går snabbt att skapa ett nytt konto med hjälp av till exempel din Facebook-login. (Vi kommer aldrig att spama din vägg och dina vänner.) Följ andra användare och hitta dina vänner. Du får också personligt anpassade tips baserat på dina tidigare betyg.

4. Följ filmer och serier du gillar

Följ filmer du ser fram emot eller serier du gillar, så får du en notis varje gång något nytt skrivs, när filmen har premiär eller när ett nytt avsnitt släpps. Titta efter knappen Följ på film- och seriesidor.

5. Skapa listor

Lägg till filmer, serier eller klipp i listor som andra användare sedan kan följa. Samla ihop dina personliga favoritfilmer, håll koll på vad du har i filmsamlingen, tipsa om skön 80-talsskräck eller bästa komedierna. Det är enkelt att dela listor på Facebook och Twitter. Titta efter knappen Lägg till i lista. 

6. Skriv egna recensioner

På nya MovieZine kan alla bli filmkritiker. Många har efterfrågat möjligheten att skriva egna recensioner, nu finns den här! Besök filmen, serien eller till och med avsnittet som du vill tycka till om. Sätt ett betyg och skriv några kloka rader om vad du tyckte.

7. Vi satsar ännu mer på serier…

I tio år har MovieZine varit Sveriges största filmsajt. Nu planerar vi att bli lika bra på serier. Sedan ett halvår tillbaka skriver vi om de senaste TV-nyheterna. I och med nyreleasen satsar vi också på att recensera de hetaste serierna, såväl klassikerna som nya snackisar.

8. …och nätets bästa klipp

Vad är det nya klickmonstret på Youtube? Vad får man inte missa på Vimeo den här veckan? Vi har anlitat två skribenter som kommer att lyfta fram omtalade klipp, roliga videos, sevärda dokumentärer och annat intressant videoinnehåll på webben. 

9. Funkar lika bra i mobilen och i paddan

Många av våra läsare har efterfrågat en iPhone-app. Vi har något bättre. Nya MovieZine har en responsiv design som gör att sidan fungerar lika bra oavsett om du sitter framför datorn, eller föredrar smartphone eller surfplatta. Se trailers på pendeltåget eller få filmtips i biografkön. Och du, alla funktioner, kommentarer och betygsättning går också att använda mobilt.

10. Alla kan bidra

Vi är inte perfekta (men bra nära). Med våra användares hjälp har vi satt ihop en unik svensk databas med över 35.000 titlar och 85.000 skådespelare och regissörer. Saknar du en film eller serie på MovieZine? Har din favoritstjärna inga bilder eller hittar du en film som saknar info, kan du enkelt redigera. Klicka på Om MovieZine och därefter Ladda upp info. En moderator kommer att godkänna dina ändringar så snart som möjligt.

Vad tycker du om nya MovieZine hittills? 

| 10 juni 2014 09:30 |