SPEL

Skribent

MovieZine

19 november 2015 | 13:00

Så bra är "Star Wars: Battlefront"

Har du begett dig till Hoth än?
Svenskutvecklade "Star Wars: Battlefront" har varit ett av årets absolut mest efterlängtade spel, och ett spel som låter dig ta rollen som en av alla de X-Wing- och Tie Fighter-piloter som vi bara anade i filmerna. Hur bra är spelet då? Vi har samlat åsikter från några av Sveriges största spelpublikationer.

Gamereactor:


- I slutändan är Star Wars Battlefront en utav de mest kompetenta förstapersonsrökarna jag någonsin har haft äran att ta del av i ett rent spelmekaniskt-, grafiskt- och ljudmässigt perspektiv. Drömmen har äntligen blivit till verklighet som aldrig förr, men den tämligen småsura eftersmaken som dröjer kvar i min mun efter alla dessa timmar med spelet gör att jag ändå är rejält kluven. Det saknas nämligen något, det råder det inga som helst tvivel om. Avsaknaden av en ordentlig singleplayer ekar fortfarande inom mig när jag lägger ner kontrollen och reflekterar över min upplevelse. Och det tillsammans med en co-op som inte riktigt når hela vägen fram, följt av en vapenarsenal som är under all tänkbar kritik när det kommer till antalet som finns att tillgå. Det går dessvärre inte att komma ifrån.

FZ:


- Jag tror att nervositeten har varit bra för studion. För första gången på många år har de blivit tvingade att tänka utanför Battlefield-boxen. Jag har heller inte kunnat släppa det designern Niklas Fegraeus sa i vår intervju med honom för några veckor sedan. Att "Star Wars ska vara tillgängligt", något som står i rak kontrast mot vad Battlefield-publiken kräver. Det är faktiskt  befriande att inte behöva kråla på marken genom buskage, låsa upp bättre vapen och ta allt så himla allvarligt. Det dröjer inte många matcher innan jag skönjer en lekfullhet jag inte upplevt i en Dice-titel sedan Bad Company-spelen.

IGN:


- Är du det minsta intresserad av galaxen långt, långt borta finns det ingenting att fundera på. Då måste du bara ha Battlefront, om inget annat för att se den överlägset snyggaste spelvisualiseringen av George Lucas klassiska universum någonsin.

Här är den senaste trailern (med Anna Kendrick):


Ska du lira "Star Wars: Battlefront"?
| 19 november 2015 13:00 |