Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 mars 2012 | 14:01

Så bra är "Snabba Cash II"

Efter testvisningen - publiken hyllar den svenska uppföljaren och Babak Najafis insats. Varning för spoilers!

För oss vanliga dödliga kommer inte "Snabba Cash II" upp på bioduken förrän mot slutet av sommaren. Men häromveckan testvisades Babak Najafis actionthriller för första gången för en biopublik. Vi har pratat med en av de lyckliga på plats, "Jesper", som inte vill att vi använder hans riktiga namn.

Jesper, en av våra trogna MovieZine-läsare, nämner skådespeleriet som en av anledningarna till varför filmen är bättre än sin föregångare:

- Joel Kinnamans skådespeleri är betydligt bättre då JW inte förvånat stirrar oavbrutet som han gjorde mesta tiden i första filmen. Matias Varela som spelar Jorge och Fares Fares som spelar Mahmud gör båda lysande insatser. Deras karaktärer utvecklas och båda får mer utrymme och tid i filmen.

Jesper gav första "Snabba Cash" en etta i betyg då han ser filmen som "en veritabel slakt av en av sveriges bästa kriminalromaner genom tiderna".

- Babak Najafi har till skillnad från Espinosa tydligen läst böckerna och jag känner verkligen igen karaktärerna från böckerna. Dessutom har Babak inte gjort karaktärerna lika svarta eller vita, utan alla har både goda och dåliga sidor.

- "Snabba Cash 2" är skitigare, råare, snuskigare och mer verklighetstrogen än den första filmen! Storyn och actionscenerna känns mer realistiska.

Jesper tillägger också att hans fru till skillnad mot honom tyckte att filmen "var seg och saknade story".

- Jag håller med om detta till en viss del men vill inflika att "Snabba Cash II" egentligen vill säga följande: det finns inga snabba cash, gangstrar är inte häftiga typer utan rent urusla människor utan skrupler och moral. Kriminella typer är egoister som kan närsomhelst skjuta dig i ryggen och att det altid är fotfolket som ryker och topparna klarar sig, det får JW verkligen erfara under sin permission från fängelset.

Vidare avslöjar Jesper flera "superhäftiga" scener i filmen, som bland annat en otroligt realistiskt filmad bilolycka med Jorge och en kompanjon.

- Slutligen kan jag tillägga att "Snabba Cash II" likväl kunde heta "Oflyt" eller "Klantiga kriminella" och att filmens slut är onekligen tänkt och gjord med en "Snabba Cash III" i åtanke. Hur filmen slutar tänker jag inte berätta!

"Snabba Cash II" får biopremiär över hela landet den 17 augusti. Observera att filmen kan komma att klippas om efter att testpubliken fått säga sitt.

| 11 mars 2012 14:01 |