Serie

Skribent

MovieZine

30 januari 2024 | 09:30

Så blir våren 2024 på Viaplay: Serierna, dokumentärerna och sporten

Dramaserier, dokumentärer och reality blandas med sport och Hollywood-filmer i den vårbukett som presenteras på Viaplay.
Vårsäsongen på Viaplay är i gång. Och den erbjuder ett utbud för alla smaker. I ett nytt pressmeddelande utlovas en blandning av dramaserier, reality, dokumentärer, true crime och sport.
 
Först ut är satsningarna inom crime där Krimtorsdag håller fanan högt. Den ständiga tittarfavoriten "Efterlyst" är tillbaka 1 februari med Hasse Aro, och följs av dokumentärer såsom "Peter Mangs – En seriemördares hemlighet" (22 februari) och "Svenska fall".
 
Drama på arbetsplatsen är det alltid i "Frusna vägar", "Högspänning" och "Svenska Truckers" som alla hjälper till att hålla ställningarna från norr till söder.
 
Drama blir det också om man sätter Gunilla Persson i ett restaurangkök, eller? Det får vi veta i den populära, norska realityserien "Camp Kulinaris" som kommer i mars.
 
Behövs det någonstans längs vägen ekonomiska råd får vi som alltid det i "Lyxfällan" med programledarna Magdalena Kowalczyk och Magnus Hedberg.
 

Tuva Novotnys barnlängtan i "Allt och Eva"

 
 
Vårens stora dramasatsning heter "Allt och Eva". Tuva Novotny spelar huvudrollen som Eva, en kvinna som åker till Danmark för att skaffa barn på egen hand – men söker upp spermadonatorn (Joachim Fjelstrup). Sissela Kyle spelar hennes mamma i denna dramakomedi i sex delar, skapad av Johanna Runevad.
 
- Jag hade verkligen inte tänkt att jobba, men när jag läste Johannas manus, kunde jag inte låta bli att tacka ja. Hon fångar ett så stort persongalleri i så många olika faser i livet att det är en serie jag tror kan passa alla, säger Tuva Novotny.

 

Glada Hudik är tillbaka med två dokumentärer

 
 
Glada Hudik-teaterns ledare Pär Johansson har gett oss både glädje och tårar, ofta just glädjetårar, i "Catwalk". Nu kommer uppföljaren "Livet efter Catwalk" där vi åter får träffa de älskvärda profilerna med Emma Örtlund och Ida Johansson i spetsen.
 
De gör ännu en dokumentärfilm tillsammans i "Det kunde varit vi" som är en stark skildring av hur människor med funktionsvariation behandlats historiskt.
 
- För mig ger de här filmerna hopp, en framtidstro och perspektiv till var man själv befinner sig i livet. De gör mig påmind om varför jag älskar mitt jobb och det är på grund av Emma, Ida, Nicklas och övriga som bryter normen av det normala. Och det är oftast det normbrytande man kommer ihåg, säger Pär Johansson.
 

90-talsbandet Ace of Base öppnar upp om framgångarna

 
 
En dokumentärserie i en helt annan anda, är dokumentären om Ace of Base, bandet som blev en av Sveriges största popexporter genom tiderna. Från att bandet bildades på 90-talet filmade Ulf Ekberg deras framgångsresa som kantades av motgångar och slitningar. Detta unika material är en bärande del i "All That She Wants: The Unbelievable Story of Ace of Base". Den får premiär i maj.
 
- Över 30 år har gått sedan vårt genombrott, och det var en ära att bli tillfrågad att medverka i en dokumentär. För första gången får vår historia en ärlig och ocensurerad framställning, vilket känns viktigt för oss. Att få dela våra framgångar och motgångar utan filter är en genuin möjlighet att visa upp oss som vi verkligen är, säger Ulf Ekberg.
 

Nordisk crime och sport

 
Dessutom kommer "Wisting" tillbaka med en fjärde säsong i april. Den norska succéserien, med Sven Nordin i huvudrollen, har toppat tittarlistorna på Viaplay både i Sverige och Norge varje säsong och satte rekord när den första hade premiär.
 
Som pricken över i kommer även sportevenemang som ishockey-VM, Formel 1 med Max Verstappen, Premier League, Damallsvenskan, golf, MMA och mer därtill.
| 30 januari 2024 09:30 |