Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

27 februari 2015 | 09:01

Så blir tredje säsongen av "House of Cards"

Frank Underwood har nått sina drömmars mål. Men det är nu problemen börjar. I dag har "House of Cards" säsongspremiär.
*observera att delar av texten innehåller spoilers kring innehållet i den tredje säsongen*

När vi lämnade Frank Underwood (Kevin Spacey) senast hade det precis stått klart att han - fifflaren, lögnaren och mördaren Frank Underwood -  skulle bli USA:s nye president efter att han framgångsrikt dribblat bort den sittande president Walker. 

Här är en sammanfattning (utan svensk textning) för säsong 2 (den finns även att spana in på Netflix, där med textning):


Så vad väntar nu? 

Tja... problem i äktenskapet, bråk med Ryssland, svagt stöd hos väljarna samt en annalkande orkan som hotar den amerikanska östkusten. 

Det är den korta versionen.

Lite mer detaljerat ser de första tio avsnittens synopsis ut som följande (via Huffington Post) *spoilervarning för den känslige*

1. Frank får en skakig start på sitt presidentskap. Han vill introducera en ny, ambitiös jobbplan, medan presidentfrugan Claire (Robin Wright) inte tänker låter sig nöja med att hålla sig bakom kulisserna utan har siktet inställt på att göra karriär inom FN. 

2. Claires FN-ambitioner stöter på patrull. Frank motar Olle i grind (= ett begynnande myteri) med hjälp av ett djärvt tal till nationen.

3. Den ryske presidenten Victor Petrov, spelad av Mads Mikkelsens bror Lars Mikkelsen, kommer på statsbesök till USA och det hela urartar till ett kallt krig av viljor, som inte underlättas av att delar av regimkritiska ryska punkgruppen Pussy Riot är på plats samtidigt

4. Claire kringgår Ryssland i ett FN-ärende. Frank försöker utmanövrera en potentiell utmanare och hamnar ansikte mot ansikte med en högre makt.

5. Frank förklarar krig mot kongressen för att få igång sitt jobbprogram. Claire munhuggs med den ryske ambassadören. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

6. Frank och Claire åker till Moskva för att förhandla fram en utlämning av en fängslad amerikansk medborgare. Claire tar ställning i en fråga som kan äventyra utlämningen. 

7. Skadan är skedd och nu måste paret Underwoods laga den. Men djupa sår läker inte fort, och ibland inte alls. 

8.  En orkan hotar mer än hela den amerikanska östkusten och Frank måste fatta ett svårt beslut. 

9. En konflikt bryter ut i Jordan Valley (det står inte vilken Jordan Valley, eller i vilket land)  precis när Franks jobbkampanj börjar ta fart. Claire får reda på oroande information och rådfrågar Frank om hur hon ska gå vidare. 

10. Frank behöver ta itu med Petrov på tu man hand medan Claire försöker upprätthålla sitt fredsbevarande uppdrag. Uppoffringar måste ske. 

Utöver det... 

Kanske den största spoilern av dem alla: *okej, du är varnad nu!!* Klicka på länken så får du veta!


Det hade man inte räknat med, eller hur?

Från och med... NU finns i alla fall alla 13 avsnitten av säsong tre ute på Netflix. Ha en skön maratontittning!

| 27 februari 2015 09:01 |