Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 februari 2015 | 18:00

Pussy Riot i nya "House of Cards"-säsongen

Två av medlemmarna i det kontroversiella ryska punkbandet kommer synas i ett avsnitt av den tredje säsongen, som släpps i morgon på Netflix.
Medlemmarna Maria Alyokhina och Nadezhda Tolokonnikova har avslöjat det som det redan i augusti förra året ryktades om: att Pussy Riot kommer vara med i den nya omgången av det politiska dramat. 

Alyokhina och Tolokonnikova spelar sig själva i en scen där de på en middagsbjudning arrangerad av "House of Cards" antihjälte Frank Underwood (Kevin Spacey) möter den fiktive ryske presidenten Victor Petrov (spelad av danske Lars Mikkelsen), som enligt uppgift är en uppenbar Vladimir Putin-kopia, 

Middagen blir därefter fullständigt kaotisk, men kröns tydligen ändå av att de två Pussy Riot-medlemmarna uppträder med en låt de skapat enkom för serien och som de framför tillsammans med det amerikanska feministbandet Le Tigre. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Det var 2012 som Pussy Riot och Putin rök ihop rejält efter att förstnämnda tagit sig in i Frälsarkatedralen i Moskva och genomfört en protestaktion mot den ryske ledarens nära band med kyrkan. De dömdes sedan för huliganism till 21 månaders fängelse. 

Alla 13 avsnitt av tredje säsongen av "House of Cards" finns tillgängliga att streama på Netflix från i morgon, fredagen den 27 februari. 
| 26 februari 2015 18:00 |