Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 mars 2015 | 11:00

Så blir "Sherlock"-specialen

Håll i hatten, det blir "tidsåka" av!
Japp, Sherlock och Watson befinner sig i det förflutna i (jul-)specialen. Detta har Entertainment Weekly fått bekräftat av "Sherlock"-skaparen Steven Moffat. 

Det 90-minuter långa specialavsnittet kommer nämligen utspela sig under den viktorianska eran i London, vilket förklarar huvudrollsinnehavarna Benedict Cumberbatchs och Martin Freemans dåtida kläder på de bilder som läckt ut. Däribland foton på Cumberbatch i den klassiska Sherlock-munderingen. 

Men det handlar alltså inte om tidsresor eller drömsekvenser utan om en helt fristående historia, utan de förpliktelser som den "vanliga" serien har. 

- Vi hade inte gjort den här storyn, eller sättet vi gör den på, om vi inte haft specialen att göra den på. För den har inget med de tre nya avsnitten att göra utan lever i sin egen lilla bubbla, säger Moffat till EW. 

Moffat kunde också meddela att det långfilmslånga avsnittet i stort sett är färdiginspelat och att han är väldigt nöjd med resultatet. Något datum för när specialen ska sändas är däremot inte satt, men gissningsvis kring jul...

Vad säger ni om att få se Sherlock och Watson i 1800-talet? Bu eller kul?
| 17 mars 2015 11:00 |