Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 januari 2015 | 14:00

"Sherlock"-inspelningarna störs av fans

Populariteten för den uppdaterade detektivserien har gjort det svårt att spela in den nya säsongen.
Fenomenet med de stalkande fansen har till och med tilldelats en egen term komplett med hashtag på sociala media: #setlock. Hardcorefansen håller koll på inspelningarna över hela Storbritannien i förhoppningen att få en glimt av någon av seriens stjärnor, Benedict Cumberbatch och Martin Freeman. 

All uppmärksamhet försvårar inspelningsarbetet av den fjärde säsongen och den kommande julspecialen, skriver The Hollywood Reporter. "Sherlocks" medskapare och manusförfattare Mark Gatiss (som även spelar Sherlocks stiffe bror Mycroft Holmes) medger att de tvingats ändra i manuset och sättet avsnitten spelas in på, på grund av det stora publikintresset. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Första bilden på Benedict Cumberbatch i den klassiska Sherlock Holmes-utstyrseln.

Martin Freeman, som spelar Watson, har gått ut i The Independent och erkänt att han inte tycker det är roligt att spela in den här säsongen just därför. 

- När vi spelar in på vårt Baker Street-set är det svårt att göra sitt jobb. Och jag älskar det inte. 

- Det är som att försöka agera på en röda mattan-premiär... Jag var aldrig med i The Beatles. Men jag har aldrig sett något liknande. Det är en sån förväntan i luften och varje gång vi visar oss applåderas det, och varje gång vi bryter... applåder. Och man bara: "nej, det här är inte en konsert!"

I en omröstning som brittiska Radio Times haft tycker 77 % av de 5000 personer som deltog att det är fel av hardcorefansen att hänga runt på inspelningsställena. Vad tycker ni?
| 23 januari 2015 14:00 |