Film

Skribent

MovieZine

31 januari 2020 | 17:03

Så blir nya toppmoderna biografen i Uppsala

En biobar, lyxfåtöljer och nya tekniska formatet iSense ska locka Uppsalas biosugna tillbaks till Filmstaden.
Är det måhända utmanaren Nordisk Film Bios egna 4DX-utrustade biograf i Uppsala som får Filmstaden att storsatsa?

Nu är det klart att en helt ny biograf öppnas i centrala Uppsala sommaren 2023. Biografen får 13 salonger, varav en i det tekniska premiumformatet iSense. 800+ recliner-fåtöljer i samtliga salonger och en bar i foajén ska locka besökare,

-Uppsala är en fantastisk biostad och vi är så glada att nu kunna möta marknadens önskan om en central, riktigt lyxig och toppmodern biograf i Uppsala, säger Helena Eklund, Commercial Director på Filmstaden Northern Europe, i ett pressmeddelande.
 

Vad är iSense?

 
En av salongerna är en så kallad iSense, Filmstadens eget premiumformat, ”närmast att jämföra med en IMAX” enligt Filmstaden själva:
 
- iSense är vårt allra mesta high tech-format, säger Helena Eklund. Här lutar du dig tillbaka och njuter av film i en salong med jättestor duk, knivskarpa bilder, intensiva färger och en ljudanläggning som håller yttersta klass.
 
En fördel med iSense är att salongen inte kräver filmer i ett speciellt tekniskt format utan kan användas även för mer lågmälda produktioner och familjefilm. Det skapar möjligheter för till exempel svensk film att visas i ett ”maffigt” format som annars ofta är förbehållet klassiska actionfilmer.
| 31 januari 2020 17:03 |