Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

13 januari 2014 | 23:01

Så blir nya "24"

Nu framkommer fler detaljer kring den nya "24: Live Another Day"-miniserien.

Obs. Spoilerkänsliga varnas då vissa nyckeldetaljer avslöjas i texten.

Den 5 maj, i TV-kanalen Fox, fortsätter Jack Bauers (Kiefer Sutherland) flykt från de amerikanska myndigheterna. Tolv avsnitt består omgången av och under en presskonferens på de pågående TCA (Television Critics Association)-dagarna avslöjades bland annat följande:

* När vi lämnade "24" var Jack på rymmen och det är han fortfarande när nya säsongen startar. Då har det gått fyra år. Han har en CIA-agent efter sig, Kate Morgan, spelad av Yvonne Strahovski ("Chuck", "Dexter"). Hon är mycket motiverad att ta fast honom. I alla fall till en början.

- Jack är inte Osama Bin Laden direkt, men en person som bara _ska_ tillfångatas, säger exekutive producenten Manny Coto.

* Chloe (Mary Lynn Rajskub) kommer att ha lämnat CTU och blivit mer av en radikal, i Edward Snowden-anda. Hon och Jack kommer dessutom ställas mot varandra, säger Kiefer Sutherland, på grund av både "yttre och inre omständigheter".

*  "24: Live Another Day" utspelar sig i London, men det är inte bara så att Jack driver planlöst omkring - han har ett mål, en agenda och en hemlighet. Sammantaget kommer detta leda till en rad "galna" händelser, enligt Coto.

* Tydligen kommer avsnitten ske i realtid, en timme = ett avsnitt, men mellan varje episod kommer det ha gått ett par timmar. 

* James Heller (William Devane) är numera president och hans dotter Audrey (Kim Raver) jobbar åt honom - och har äntligen kommit över Jack när han återigen blir aktuell.

* Som vanligt med "24" rör det sig om en lång rad oväntade vändningar men en "elaking" som går att nämna redan nu är Judy Davis rollfigur. Hon spelar terroristänka, som som tagit över sin döde mans fallna mantel (och ideal).

* Det kan hända att Kim Bauer (Elisha Cuthbert) dyker upp. Ta det som ett hot eller ett löfte.

* Det ska kunna gå att se nya omgången utan att ha sett de tidigare säsongerna, men de som varit serien trogen kommer få sina "belöningar".

* Om den här tolvdelarssatsningen slår väl ut kan det bli mer. Antingen i filmform eller ännu en säsong. Se det också som ett hot eller ett löfte.

Källa: TVLine.

| 13 januari 2014 23:01 |