Film

Skribent

Alexander Dunerfors

31 oktober 2012 | 14:01

Så blir den nya "Star Wars"-trilogin

Med nyheten om Disneys förvärv av Lucasfilm och allt som hör därtill, fick vi också veta att en ny trilogi i "Star Wars"-serien planeras.

I en galax långt, långt borta finns det fortfarande många nya historier att berätta om George Lucas skapelser. Filmskaparen har trots pensionering sett till att hans arv går vidare, med hjälp av Lucasfilms nya VD Kathleen Kennedy.

- De senaste 35 åren har det varit min stora glädje att se "Star Wars" gå vidare från generation till generation. Nu är det min tur att lämna över till en ny generation av filmskapare. Jag har alltid trott på att "Star Wars" kan leva vidare långt efter mig, och velat se till att övergången sker under min livstid, skriver Lucas i ett pressmeddelande.

I natt släpptes en intervju med Lucas och Kennedy där de förklarar hur "Star Wars" ska leva vidare:

- Disney ger oss chansen att expandera. När jag gjorde "Stjärnornas krig" sa alla i Hollywood att det är en film som Disney skulle ha gjort. Jag har ju sagt att jag inte vill göra fler filmer, och det står jag fast vid. Men det betyder inte att jag inte kan lämna över till Kathy. Jag har utkastet klart till 7:an, 8:an, 9:an och en bunt andra filmer. Det finns också hundratals böcker och serietidningar... Jag flyttar över hela den skatten till Kathy och litar på att hon kommer att göra fantastiska filmer.

Kathleen Kennedy tillägger:

- Vi sitter ner nu med några författare och ska utveckla de kommande historierna. Det är viktigt att George Lucas åtminstone är en del av det hela, som en vaktande ängel på min axel. Min Yoda måste vara där.

Sjunde filmen i rymdsagan, hittills kallad "Star Wars: Episode VII" är planerad till år 2015. Disney har avsikten att släppa en ny ungefär varannat, vart tredje år. Det kan betyda att "Star Wars: Episode VIII" kommer redan 2017 och "Star Wars: Episod IX" år 2019.

Ser du fram emot en ny trilogi? Vem tycker du ska regissera kommande "Star Wars"? Vad vill du se för karaktärer och historier? Kommentera nedan.

| 31 oktober 2012 14:01 |