Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 september 2021 | 16:30

Rykte: Quantic Dream arbetar med ett Star Wars-spel

Den franska "Detroit: Become Human"-studion Quantic Dream ryktas arbeta med ett Star Wars-spel.
Den senaste tiden har vi fått veta att en hel del spel baserade på "Stjärnornas krig" är på gång, som den efterlängtade remaken av "Star Wars: Knights of the Old Republic" och ett med en öppen värld av svenska Massive
 
Det är inte de enda som verkar på väg, för nu finns det rykten av att den franska studion Quantic Dream (som gjort spel som "Detroit: Become Human", "Heavy Rain" och "Beyond: Two Souls"), arbetar på ett Star Wars-spel. 
 
 
Enligt den franska Youtube-kanalen Gautoz ska studion nämligen ha skrivit kontrakt med Disney, efter att deras treårskontrakt med Sony löpt ut, skriver sajten VGC. Enligt samma kanal ska det just handla om ett Star Wars-spel. 
 
Även Dualshockers-skribenten Tom Henderson har lagt ut en kryptisk tweet, med en bild från spelet "Detroit: Become Human" med inklippta ljussablar. Dessutom menar han att Quantic Dream har arbetat med spelet i 18 månader
 
Personligen skulle jag gärna spela ett Star Wars-spel av Quantic Dream, då framförallt "Detroit: Become Human" var ett riktigt häftigt och engagerande berättelsedrivet spel (4 av 5 i betyg av MovieZine). Spelet "Star Wars Jedi: Fallen Order" hade ett riktigt starkt narrativ, men jag skulle inte ha något emot ett spel som fokuserar helt på filmiskt berättande. 
 
Ryktet bör tas med en nypa salt, men förhoppningsvis får vi veta mer om vad Quantic Dream arbetar med framöver. 
 
Skulle du vilja att ryktet stämmer? Vad tycker du om Quantic Dream-spelen? 
| 20 september 2021 16:30 |