Spel

Skribent

Anders Eklöf

5 april 2023 | 18:15

Rykte: Playstation arbetar på en ny bärbar konsol

Enligt en rapport har Sony en bärbar konsol på gång, som ska kunna streama Playstation 5-spel.
För ungefär tio år sedan släpptes den bärbara konsolen Playstation Vita, som trots ett relativt stort utbud av bra spel räknas som en försäljningsflopp – mycket på grund av att den besegrades stort av konkurrenten Nintendo 3DS.
 
Nyligen lanserades Playstation VR2, som enligt en rapport av sajten Bloomberg ska ha sålts i cirka 270 000 exemplar. Playstation har jämförelsevis sålts i över 30 miljoner exemplar.
 
Trots det verkar det som att Sony har ny hårdvara på gång. Det är sajten Insider Gaming som rapporterar att en ny bärbar Playstation-konsol är på gång, med kodnamnet Q Lite.
 
Enligt rapporten kräver den bärbara konsolen dock att du äger en Playstation 5, då den ryktas använda Remote Play för att streama spel. Sony har nämligen pushat för tjänsten PS Remote Play rätt rejält den senaste tiden, vilket kan antyda att den bärbara konsolen faktiskt är en framtida verklighet.
 
 
 
Konsolen ska kunna streama grafik med en upplösning på upp til 1080p och 60 bilder i sekunden, samt kräver en internetanslutning.
 
Enligt rapporten ska prototyper av konsolen se en hel del ut som en handkontroll till Playstation 5, med en cirka 20 centimeter bred LCD-skärm. Den ska även ha adaptiva avtryckare och haptisk feedback, precis som handkontrollen Dualsense.
 
Insider Gaming menar att Q Lite ska lanseras innan en potentiell Playstation 5 Pro, som enligt rykten siktar på att släppas kring julen 2024.
 
Tror du att Sony har en chans på den bärbara konsolmarknaden? Skulle du köpa en Q Lite?
| 5 april 2023 18:15 |