RYKTE

Skribent

Robin Cocks

15 mars 2020 | 16:35

Nästa Playstation och Xbox kan försenas på grund av coronaviruset

Enligt analytiker kommer Playstation 5 och Xbox Series X försenas till följd av coronavirusets utbrott. Eventuellt kommer konsolerna inte ens släppas i år.
Coronaviruset har onekligen förändrat allt vi trodde att 2020 skulle innebära. Förutom den obehagliga sjukdomen i sig så har stora filmpremiärer och spelevent behövt ställas in för att undvika fortsatt spridande av viruset.
 
Ett riktigt tungt slag för spelvärlden är det faktum att spelmässan E3 har ställts in till följd av viruset.
 
Och nu har marknadsanalytikerna på firman DFC Intelligence (vars syfte är att analysera spelindustrin) uttalat sig om att nästa generations konsoler förmodligen kommer behöva försenas.  
 
- Det finns en stor sannolikhet att ena eller båda konsolerna inte kommer hinna släppas under 2020. Om de släpps så kommer det förmodligen vara brist på dem och priset kommer säkert vara högre än förväntat. Även om hela situationen med coronaviruset löser sig inom några veckor så har ändå tillverkningen av konsolerna redan hunnit halka efter rejält, säger DFC Intelligences.
 
Vi vet inte helt säkert om Playstation 5 eller Xbox Series X kommer att försenas, då vi inte har hört något officiellt uttalande från Sony eller Microsoft ännu. Men då konsolerna tillverkas i Kina så verkar det onekligen som att vi inte kommer kunna införskaffa oss dem i år. Vi får vänta och se helt enkelt. Oavsett så har jag ledsnat rejält på detta virus!
 
 
Tror du att Xbox Series X och Playstation 5 kommer i år? Tror du att fler spelreleaser kan påverkas av coronaviruset?
| 15 mars 2020 16:35 |