Spel

Skribent

Lina Svensson

11 mars 2020 | 17:25

Spelmässan E3 2020 har blivit inställd på grund av Coronaviruset

Världens största spelmässa har blivit inställd på grund av Coronaviruset.
Det kan inte ha undgått en enda människa vid det här laget att Coronaviruset härjar för fullt runtom i världen. Resor ställs in, hela länder läggs i karantän och event efter event ställs in på grund av den stora smittorisken. Dessvärre så går ingen säker från viruset, inte ens spelbranschen, och nu har alltså de tråkiga ryktarna som cirkulerat under dagen till sist blivit bekräftade. Världens största spelmässa vid namn E3 har blivit inställd.  
 
- Efter en noggrann överläggning kring hälsorisker och säkerhet för samtliga i vår bransch, våra anställda, våra utställare och våra fans, har vi fattat det svåra beslutet att ställa in E3 2020 som var planerat att gå av stapeln mellan den 9-11 juni i Los Angeles, säger en talesperson från ESA. 
 
Det är första gången sedan E3 höll sin första mässa för 25 år sedan som den ställs in. Vilket givetvis känns oerhört tråkigt för många spelintresserade runtom i världen. Men förhoppningsvis så kommer utvecklarna som tidigare hade planerat att visa upp sina nya guldklimpar på E3 kunna lösa detta på något annat vis. Hur dom väljer att gå tillväga återstår att se.  
 
En talesperson från Xbox har redan nu gjort ett uttalande via Twitter, där han meddelar att Xbox kommer att hålla ett eget event nu när E3 har blivit inställt. Ett event som kommer att livestreamas för alla som är nyfikna på att få veta mer kring vad Xbox har finslipat på det senaste året. Det mest lockande är givetvis deras nya konsol som kommer att släppas senare i år. 
 
Hur mycket elände ska ett virus få ställa till med egentligen? Hur känner du över att E3 har blivit inställt? 
| 11 mars 2020 17:25 |