Rykte

Skribent

Viktor Jerner

7 april 2018 | 07:45

Rykte: Marvel-gigant återvänder i "Avengers: Infinity War"

Skådespelaren själv har uttryckligen dementerat det, men ledtrådar på filmens IMDb-sida talar sitt tydliga språk.
Efter den explosiva megasuccén med "Black Panther" är det snart dags för nästa superhjältetårta från Marvel, den högt emotsedda "Avengers: Infinity War" som landar på bio om några ynka veckor. Thor själv, Chris Hemsworth, har i intervjuer berättat att över 70 (!!!) Marvel-karaktärer kommer rymmas i berättelsen men trots det så finns det några namn som lyser med sin frånvaro i marknadsföringen. Var är Jeremy Renners Hawkeye, exempelvis?
 
Det finns också en annan MCU-figur som man på förhand skulle känna var självklar för den här typen av mobilisering av trupperna, men när skådespelaren som spelar den karaktären själv gick ut och sa att hen inte är med i filmen togs det som sanning. Nu har ett rykte som talar för det motsatta börjat florera. Eftersom jag vet att många vill gå in så blanka som möjligt när det gäller den här typen av filmer delar jag ut en kraftig SPOILERVARNING här nu, även om jag personligen inte känner att det är något avgörande avslöjande.
 
Sista chansen nu, svaret finns under bilden nedan, så fortsätt på egen risk!
  
 
Ingen mindre än Samuel L. Jacksons legendariska Nick Fury, som vi senast såg i "Avengers: Age of Ultron" för tre år sedan, tros göra sin återkomst i "Infinity War" trots att Jackson som nämnt ovan har dementerat detta. Tack vare en uppmärksam Slashfilm-läsare har det upptäckts att det finns vissa tecken på Furys återkomst i filmens "cast and crew"-lista. Det är inte Jackson själv som dyker upp (Marvel är mer slipade än så), utan det är två andra i teamlistan som gör att man höjer lite på ögonbrynen. Dels är det Jake Garber, som står listad som Jacksons sminkör, sen även Qualen Bradley som tidigare stod listad som stand-in till Jackson (står nu listad som "stand in: utility").
 
 
Om Jackson själv inte är med i filmen, varför skulle då de här två personerna ens behövas i produktionen? Visst, vem som helst kan redigera IMDb och det kan visa sig vara felaktiga uppgifter, men för mig doftar det onekligen sanning. Som nämnt innan känns det ologiskt att inte ha med Fury här när hela familjen ska samlas. Han är en av skaparna bakom Avengers-konceptet och en av dess grundbultar, så jag håller tummarna för att det stämmer.
 
Large ef75ed666ab0f4ff79590046555ca44a ska cc 88rmavbild 202018 04 07 20kl. 2006.55.54
 
Slashfilms Chris Evangelista spekulerar kring att det i så fall skulle kunna vara en väldigt liten roll, eller kanske till och med en scen efter eftertexterna. Det sistnämnda skulle vara riktigt häftigt, då cirkeln som startade redan med 2008 års "Iron Man" (där just Nick Fury dök upp efter eftertexterna och teasade "the Avengers initiative") skulle sluta sig på ett fint vis.
 
Om det visar sig att Jackson talar sanning och att han faktiskt inte dyker upp i "Infinity War" så får vi i alla fall se honom i den kommande "Captain Marvel"-filmen med Brie Larson i spetsen, som han är en bekräftad del av. 
 
Vad tror du, kommer vi få se Samuel L. Jackson i "Avengers: Infinity War" eller inte? 
| 7 april 2018 07:45 |