RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

30 juni 2017 | 09:00

Rykte: Ett filmuniversum kring 007 planeras

Ryktet säger att Bond-producenterna har fått dille på trenden "filmiskt universum". Är det dags för nya agentfilmer utan Daniel Craig?
Efter framgångarna för Marvel Cinematic Universe sneglar var och varannan filmstudio mot superhjälteteamet, och undrar hur de själva ska kunna matcha succén.

DC kämpar på med sitt egna serietidnings-universum samtidigt som ”The Mummy” lanserar Dark Universe, och Warner Bros låter Godzilla och King Kong mötas i Monster-verse. För att inte tala om Conjuring-verse, med diverse skräck-spinoffer på väg.

Långsökt? Då har du ännu inte hört vad Bond-producenterna planerar.

Enligt ett rykte, som startades av filmskribenten Jeff Sneider på Twitter, kan det vara dags att utforska andra hörn av James Bonds filmiska värld på bioduken.
 
 
Vad innebär nu detta? En hel långfilm om Felix Leiter? En romantisk komedi som följer miss Moneypenny på semester? Blofelds origin-story om hur 007:s främste ärkefiende blev ond?

Något mer har vi inte hört om detta, men tanken är intressant. Även om James Bond är hjälten som fängslat biopubliken i över 50 år, finns det nog gott om andra skickliga agenter i hennes majestäts hemliga tjänst… med andra ord, möjligheter till nya actionfilmer som inte kräver att kräsne Daniel Craig återvänder i rollen.
 
Den senaste Bond-filmen "Spectre" släpptes år 2015, och sedan dess skriver manusförfattare på ett 25:e äventyr - utan att veta om Craig kommer tillbaka en sista gång.
 
Vad tycker ni om idén med andra filmer i Bonds värld? Kommentera nedan.
| 30 juni 2017 09:00 |