Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

3 juli 2023 | 17:30

Ryan Gosling: "Coolt att även killar gillar Barbie"

Bara tjejer som räknar ner till “Barbie”? Inte om man ska tro Ryan Gosling som spelar rollen som Ken i deras plastiga, perfekta värld.
Snart är det dags att för första gången någonsin få uppleva Barbie, Ken och deras rosa bubbla i en spelfilm.
 
Som väntat är hypen otroligt stor tack vare en effektiv marknadsföringskampanj som nyttjat memes, TikTok och social media till fullo – nu avslöjar filmens manliga huvudrollsinnehavare Ryan Gosling att det inte bara är tjejer och kvinnor som är exalterade inför premiären (överraskad?) utan lika många killar och män uttrycker sin förtjusning över att snart få se filmen.
 
Det lustiga enligt Gosling är dock hur man väljer att uttrycka sitt intresse och ge utlopp för sin Ken-ergy; man går fram till honom och snabbt viskar i hans öron om hur exalterad man är för att se filmen. Men varför?
 
En bidragande faktor kan vara att Barbie-leksaker anses tilltala och vara gjorda framförallt för tjejer, och därav är även filmen endast för tjejer. I en nu viral TikTok delat av Fan Expo berättar Gosling om just dessa möten:
 
- Så många killar kommer fram till mig och viskar: "Jag vill se Barbie-filmen". Men varför viskar du? Det är coolt. Det finns något där för alla Kens, säger Gosling.
 
@fanexpohq There’s something about the Barbie movie that guys wanna see #barbie #ken #ryangosling #margotrobbie #fanexpo ♬ original sound - FAN EXPO
 
I en undersökning av Film Threat frågade man 500 personer i olika åldrar och kön om varför de vill se filmen och den största anledningen bland just män med dryga 37% är Margot Robbie som axlar rollen som Barbie, medan 25% av kvinnorna ser filmen av samma anledning.
 
Näst största anledningen bland män och kvinnor är nostalgi – som för övrigt blivit en av Hollywoods största säljpunkter senaste åren.
 
Ryan Gosling och regissören Greta Gerwig kammar också hem några poäng till varför filmen vill ses av så många tjejer och killar, trots att Gosling till en början kritiserades på grund av sin ålder efter att första trailern släpptes.
 
 
Är “Barbie” endast för tjejer? Filmen får biopremiär 21 juli.
| 3 juli 2023 17:30 |