Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2023 | 22:50

För gammal för att spela Ken? Ryan Gosling svarar på kritiken

"Hyckleri", säger skådespelaren som dyker upp i "Barbie" i sommar. "Har ni verkligen brytt er om Ken tidigare?"
I sommarens komedi "Barbie" ser vi Margot Robbie i huvudrollen som den plastiga dockan, och Ryan Gosling som hennes manlige vän, Ken.
 
Men efter trailersläppet mötte Gosling en del kritik online - folk menade att den 42-årige skådisen var för gammal för att spela den stilige men korkade karaktären. Gosling själv slår tillbaka mot kritiken:
 
- Om folk inte vill leka med min Ken, så finns det många andra Ken att leka med, säger han i en ny intervju med GQ.
 
 
- Det är lustigt hur folk håller fast vid denna idé, #InteMinKen. Har ni verkligen brytt er om Ken tidigare?
 
Ken har alltid bara varit en snubbe vid Barbies sida, som gillar att hänga på stranden och inget mer. Och alla tyckte det var okej, menar Gosling.
 
- Hans jobb var att göra ingenting. Men plötsligt menar alla att de har brytt sig om Ken hela tiden. Nej, det har nu inte. Barbie knullade aldrig med Ken. Det är hela poängen. Om ni brydde er om Ken skulle vi veta att ingen brydde sig om Ken. Det är hyckleri. Det är just därför hans historia måste berättas.
 
Om Gosling rolltolkning inte passar, så finns det en lång rad av Kens i Greta Gerwigs film, spelade av bland andra John Cena ("Fast 9"), Simu Liu ("Shang-Chi") och Ncuti Gatwa ("Doctor Who").
 
 
I "Barbie" medverkar också America Ferrera, Kate McKinnon, Will Ferrell, Ariana Greenblatt, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Issa Rae, Michael Cera, Hari Nef, Kingsley Ben-Adir, Rhea Perlman, Emerald Fennell med flera. Filmen får biopremiär 21 juli.
 
Tycker ni att Gosling passar i rollen som Ken? Berätta nedan.
| 31 maj 2023 22:50 |