Film

Skribent

Jakob Åsell

1 april 2018 | 09:30

Ruben Östlund följer upp "The Square" med "The Triangle"

Uppföljaren till Östlunds Guldpalmsbelönade succéfilm blir andra delen i en trilogi om de geometriska formerna.
Många rykten har florerat kring hur regissören Ruben Östlund ska följa upp de stora internationella framgångarna med filmen "The Square" som tilldelades Guldpalmen i Cannes förra året. Hollywoods stora filmbolag sägs nu rycka i honom för att få producera hans nästa projekt.
 
Nu kan MovieZine avslöja att Östlund planerar att följa upp "The Square" med inte bara en, utan två filmer i vad som är tänkt att bli en hel trilogi som ska vara både formmässigt och tematiskt besläktad med originalfilmen. Som vanligt är Göteborgsregissören kryptisk kring vad hans kommande projekt kommer att handla, om men Östlund ska enligt uppgifter till MovieZine ha uttryckt en trötthet inför filmer som görs för att passa in i ett visst fack.
 
Genom trilogin vill regissören utforska de olika geometriska formerna, först med triangeldramat "The Triangle" och sen ska cirkeln slutas med en film som just nu har arbetstiteln "The Circle".
 
Källor från Östlunds produktionsbolag i Göteborg säger till MovieZine att Ruben hoppas på att trilogin ska ge honom en plattform för att äntligen kunna vinna sin efterlängtade Oscarsstatyett. Den första uppföljaren "The Triangle" har ännu inget bekräftat premiärdatum och Ruben Östlund är fåordig när han kommenterar uppgifterna:
 
- Det kommer att bli en spetsigare film. Så mycket kan jag säga.
 
April, april!
| 1 april 2018 09:30 |