Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 mars 2018 | 17:00

"Roseanne" förlängs med en ytterligare säsong efter rekordöppningen

Det tog inte mer än några dagar för ABC att inse att deras revival av 80-talsserien "Roseanne" var värd en ytterligare säsong.
21 år efter att 80-talsserien "Roseanne" lades ned, var det tidigare under veckan äntligen premiärdags för dess revival - ett dubbelavsnitt som lockade hela 18,2 miljoner tittare i USA. Vilket är den högsta tittarsiffran för en sitcom på drygt tre år - och troligtvis den högsta någonsin för en revivalserie.
 
Det kommer därför kanske inte som någon större överraskning att ABC (via Variety), bara några dagar senare, valt att beställa en elfte säsong av sin nygamla succéserie.
 
Framgången ligger troligtvis delvis i att seriens skapare har valt att göra matriarken Roseanne (Roseanne Barr) till en hängiven Trump-supporter, till hennes systers (spelad av nyligen Oscarsnominerade Laurie Metcalf) och tillika Hillary Clinton-supporters stora förtret. Politik är något som utan tvekan är ett hett ämne i USA just nu - och där verkar "Roseanne" ha landat helt rätt med en fot i varje läger.
 
"Roseanne" när det begav sig för drygt 20 år sedan.
 
Barr har till och med berättat att hon blev uppringd av President Donald Trump som ville gratulera henne till de fina tittarsiffrorna. Under ett framträdande på torsdagen pratade Trump officiellt om seriens tittarsiffror.
 
- Titta på hennes tittarsiffror! Titta på hennes tittarsiffror! De var otroliga. Över 18 miljoner människor. Och det handlade om oss! De har inte listat ut det än; the fake news har inte listat ut det än. De har inte listat ut det. Så det var fantastiskt.
 
"Roseanne" har ännut inte hittat någon distributör här i Sverige. Men med tanke på de fina tittarsiffrorna och att det nu är en ytterligare säsong bekräftad - samt en serie som många talar om - så lär den säkerligen hitta hit inom kort.
 
Kommer du att ge "Roseanne" en chans när serien letar sig över till Sverige? Kommentera gärna nedan!
| 31 mars 2018 17:00 |