Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 juni 2017 | 18:40

Ron Howard tar över som regissör på "Han Solo"-filmen

En "Star Wars"-film av regissören till "A Beautiful Mind", "Da Vinci-koden" och "Apollo 13"? Jo, nu blir det verklighet.
Det tog inte länge innan Lucasfilm hittade sin ersättare til Phil Lord och Chris Miller ("Lego-filmen"). Regissören Ron Howard kommer att fortsätta arbetet med den obetitlade Han Solo-spinoffen senare i sommar.
 
Kathleen Kennedy, som sparkade Lord och Miller efter månader av missnöje, säger i ett pressmeddelande:
 
- Vi på Lucasfilm anser att det främsta målet med varje film är att underhålla, och föra vidare sagan med samma anda som när George Lucas skapade den för fyrtio år sedan. Med detta i åtanke har vi nöjet att meddela att Ron Howard kliver in som regissör på den namnlösa filmen om Han Solo. Vi har ett fantastiskt manus, en otrolig ensemble och team, och vi ser till att göra en storslagen film.
 
Ron Howards vänskap med George Lucas sträcker sig åtminstone 45 år tillbaka, då han spelade i ”Sista natten med gänget”. Häromåret avslöjade Howard att han blev tillfrågad att regissera "Episod I - Det mörka hotet" men tackade nej:
 
- Det var såklart en ära, men det hade varit för skrämmande. 
 
Ron Howard har regisserat hyllade storfilmer som Lucasfilms ”Willow”, ”Apollo 13”, ”A Beautiful Mind”, ”Rush” och Dan Brown-trilogin. Med tanke på att regissörerna bakom "Lego-filmen" och "21 Jump Street" redan hade spelat in mer än halva filmen, undrar vi hur de lyckas kombinera två så helt olika stilar i en och samma film.
 
Inspelningen av Han Solo-filmen fortsätter den 10 juli.
| 22 juni 2017 18:40 |