Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

25 november 2015 | 18:00

Därför tackade Ron Howard nej till "Star Wars: Episod I - Det mörka hotet"

Blev tillfrågad av George Lucas.
Ron Howard är känd som regissören bakom så vitt skilda verk som "Rush", "Frost/Nixon", "A Beautiful Mind" och "Willow" med flera. Han är också pappa till Bryce Dallas Howard. Ni vet, hon som springer så fort i klackar. En film Ron Howard mycket väl kunde ha haft på CV:t är faktiskt "Star Wars: Episod I - Det mörka hotet". I en intervju med podcasten "Happy Sad Confused" erinrade han sig att George Lucas tillfrågade honom om han ville ta sig an det ärorika uppdraget:

- Han var inte säker på att han ville regissera filmerna själv. Han berättade för mig att han hade pratat med både Robert Zemeckis och Steven Spielberg. Jag var den tredje han pratade med. Alla sa samma sak: "George, du borde göra dem!". Jag tror inte att någon riktigt ville ta på sig det uppdraget. Det var såklart en ära, men det hade varit för skrämmande. 

Han säger sig också ha inspirerats av George Lucas på sin kommande film; "In the Heart of the Sea", som i sin tur baseras på händelsen som inspirerade klassikern "Moby Dick":

- Det finns subtila, nutida teman i "In the Heart of the Sea", och det överraskade mig när jag läste den. Men det finns även den här klassiska historien om att gå till havs och att naturen vänder sig mot valfångarna. Det var det som attraherade Herman Melville till att skriva "Moby Dick".  Jag tror att de elementen attraherade mig, men jag vill presentera dem på ett så modernt sätt jag bara kan. Vi lånade lite inspiration från George Lucas i och med att vi ville berätta en klassisk historia fast för en modern publik.

"In the Heart of the Sea" får premiär i januari nästa år och i rollistan hittar vi Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw och Chris Hemsworth.

Här är trailern:

| 25 november 2015 18:00 |