Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 januari 2023 | 14:00

Ron Howard bekräftar: inga planer för mer ”Solo: A Star Wars Story”

Star Wars-filmen från 2018 floppade på bio, men har en stark fanskara.
Uppföljaren till ”Solo: A Star Wars Story” är död. Inte för att det någonsin fanns riktiga planer på en andra film, men nu slipper fansen iallafall undra, skriver Variety. Beskedet kommer direkt från regissören Ron Howard i en ny intervju:
 
- Vad jag vet är det bara fansen som pratar om en uppföljare till ”Solo”. Jag tror inte att det är något som Lucasfilm prioriterar, som jag förstår det.
 
”Solo” från 2018 var den andra Star Wars-spinoffen på bio efter 2016 års framgångsrika ”Rogue One”. Ett underhållande matinéäventyr i full fart, tyckte jag - men filmen floppade hårt med biointäkter under 400 miljoner dollar.
 
- Den drog in mycket pengar men levde inte upp till förväntningarna. Kanske var idén för nostalgisk. Att gå tillbaka och återuppleva en älskad karaktärs bakgrundshistoria var kanske inte vad fansen ville ha, spekulerar regissören.
 
 

Man ska aldrig säga aldrig

 
Ron Howard fick introducera Alden Ehrenreich som en ung Han Solo och Donald Glover som Lando Calrissian, bland flera andra spännande karaktärer. Det ryktades om fler filmer och spin-offs, och ”vem vet”, säger Howard:
 
- Vi skapade några fantastiska karaktärer och Lucasfilm älskar sina fans och lyssnar på dem. Så jag skulle aldrig säga aldrig. Men just nu finns det inga konkreta planer på att utveckla historien eller göra något med de specifika karaktärerna.
 
Lucasfilm har på senare år dragit i handbromsen för Star Wars-franchisen på bio och fokuserar på tv-serier som ”The Mandalorian” och ”Andor”.
| 1 januari 2023 14:00 |