Serie

Skribent

MovieZine

3 augusti 2023 | 08:00

Actionspäckat gladiatordrama med Anthony Hopkins köps av Amazon

Roland Emmerich är förmodligen mest känd för att förstöra moderna storstäder i diverse katastroffilmer. Nu byter han dock kollapsande skyskrapor mot svärd och sandaler i antikens Rom med tv-serien “Those About to Die”, vars europeiska rättigheter Amazon lagt beslag på.
“Those About to Die” beskrivs som ett drama om den blodiga och brutala underhållningsvärlden i antika Rom, och kommer behandla såväl gladiatorspel som kappkörning. Serien baseras på en bok med samma namn, skriven av journalisten och författaren Daniel P. Mannix.
 
Roland Emmerich är inte det enda stora namnet bakom serien: i rollistan syns bland andra Iwan Rheon (Game of Thrones), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Vikings: Valhalla) och ingen mindre än Anthony Hopkins, som ska spela kejsar Vespasianus. För manuset står Robert Rodat, mest känd som författaren bakom “Saving Private Ryan”.
 
Amazon har nu fått rättigheterna till att distribuera “Those About to Die” i stora delar av Europa, bland annat Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Frankrike. I USA kommer serien att sändas av Peacock, som även är med och finansierar spektaklet. Hur eller var vi i Sverige kommer att kunna se serien är tyvärr än så länge oklart. Det finns dock tid att reda ut det, då “Those About to Die” ännu inte har fått något premiärdatum hos varken Peacock eller Amazon.
| 3 augusti 2023 08:00 |