Serie

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2018 | 08:33

"Rogue One"-hjälten får egen tv-serie

Nya rymdäventyr med Cassian Andor från "Rogue One: A Star Wars Story".
Det har länge varit klart att Disneys nya streamingtjänst kommer behöva Star Wars-innehåll för att lyfta. Och medan Jon Favreau utvecklar "The Mandalorian", blev just ännu en tv-serie officiell.

Diego Luna kommer att återvända i rollen som rymdhjälten Cassian Andor, känd från "Rogue One: A Star Wars Story". Den nya serien blir en prequel som följer rebellernas kapten på nya (gamla) uppdrag.

Variety skriver att serien ska utspela sig under rebellernas tidiga år, och den beskrivs som en "spännande spionthriller".

- Att återvända till Star Wars universum känns speciellt för mig. Jag har så många fina minnen från arbetet vi gjorde och relationerna vi skapade under resan. Vi har ett fantastiskt äventyr framför oss, och detta spännande format ger oss chansen att utforska karaktären på djupet, säger skådespelaren.

Luna spelade mot bland andra Felicity Jones och Mads Mikkelsen i Star Wars-prequeln "Rogue One" från 2016. Det återstår att se om andra karaktären från filmen, eller Star Wars breda universum, kan dyka upp i den nya serien, som släpps på Disney+ inom något år.

Diego Luna är närmast aktuell i "Narcos: Mexico" på Netflix.
| 9 november 2018 08:33 |