Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 februari 2020 | 20:15

Prequelserien till "Rogue One: A Star Wars Story" spelas in i år

Diego Luna, som kommer att spela huvudrollen i prequelserien, bekräftar att den nya Star Wars-serien kommer att spelas in redan i år.
Efter succén med "The Mandalorian", den första live action-serien i Star Wars utökade universum, så var det många som hann börja bygga upp liknande förväntningar inför Ewan McGregors "Obi-Wan"-serie - men den verkar tyvärr ha stött på problem hos Disney+ som kommer att försena serien avsevärt.
 
Screenrant rapporterar däremot att det finns anledning att börja bygga upp peppen inför Diego Lunas återkomst till rollen som Cassian Andor, från "Rogue One: A Star Wars Story", i den nya prequelserien som kommer att vara centrerad kring hans karaktär och droiden K-2SO (röstskådespelad av Alan Tudyk).
 
Manusförfattaren och regissören Tony Gilroy, som plockades in för att spela in nya de nya scenerna till "Rogue One: A Star Wars Story" när Disney inte var nöjda med den första versionen av filmen, kommer att både skriva och regissera samtliga avsnitt av den nya "Star Wars"-serien.
 
 
Med tanke på hur "Rogue One: A Star Wars Story" slutar så är det ganska uppenbart att serien kommer att utspela sig innan händelserna i filmen, men det är ännu oklart hur långt tidigare. Cassian är i början av filmen en ganska mörk karaktär som är allt annat än de typiska Star Wars-hjältarna vi fått lära känna i tidigare produktioner, så det kan definitivt finnas en intressant story värd att berättas här. 
 
Luna är under den kommande helgen aktuell med den andra säsongen av "Narcos: Mexico" hos Netflix, det är i nuläget fortfarande oklart hur länge vi kommer att få vänta på den nya prequelserien... men med tanke på att inspelningarna förväntas dra igång i år så lär en premiär under 2021 vara mest trolig.
 

Läs också: Säsong 2 av ”The Mandalorian” kommer hösten 2020

 
Kommer du att ge "Rogue One"-serien en chans? Kommentera gärna nedan!
| 12 februari 2020 20:15 |