Film

Skribent

MovieZine

6 maj 2020 | 12:00

Roger Deakins startar en egen podcast om filmfoto

Den legendariske filmfotografen bakom filmer som "Nyckeln till frihet" och "1917" lovar att avslöja yrkeshemligheter.
Roger Deakins är ett kärt namn för alla cineaster. Och även om du inte känner till namnet, så har du garanterat sett hans verk. Deakins står bakom det magnifika fotot i flera Coen-filmer som "Barton Fink" och "No Country for Old Men", han är också ansvarig för "Nyckeln till frihet" och "Skyfall". Bland mycket annat.

Den 70-årige britten har hela 80 titlar på sin meritlista, men det dröjde till 2018 innan han vann sin första Oscar - för ambitiösa "Blade Runner 2049". Han upprepade bragden och plockade hem en statyett för krigsfilmen "1917" tidigare i år.

Deakins-fans kan nu se fram emot att lära känna mästerfotografen närmare, och lära av hans tricks och knep.
 
 
Tillsammans med hustrun och samarbetspartnern James Deakins har Roger skapat podden Team Deakins. I det första avsnittet talar de exempelvis om hur de båda kom in i filmbranschen. Andra avsnitt kommer avhandla hur Deakinsarna jobbar med att scouta miljöer eller ljussätta scener.
 
- Vi har haft vår hemsida i flera år nu, och älskar att prata med folk som just börjar i branschen. Vi får ofta samma slags frågor från fansen, och så föddes idén förra året till att starta en podcast, berättar James Deakins för Collider.

Nördiga filmpoddar får vi aldrig nog av, och speciellt i dessa tider är det extra välkommet. Du kan lyssna på Team Deakins på parets officiella hemsida.
 
 
Berätta gärna nedan vad ni tyckte!
| 6 maj 2020 12:00 |