Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 november 2021 | 14:39

Rockstar tror att deras spel kommer leva lika länge som Bond-filmerna

Take-Two-chefen både hävdar att mer "Red Dead Redemption" är på gång och att deras spelserier har lika lång livslängd som Bond-serien.
För tre år sedan gjorde det Rockstar-utvecklade spelet "Red Dead Redemption 2" vår recensent mållös med betyget 5 av 5
 
För tillfället är Rockstar upptagna med att släppa kassakon "Grand Theft Auto V" för fjärde gången och har nyligen lanserat samlingen "Grand Theft Auto: The Trilogy" (som fått ganska ljummen kritik), men de lovar att det kommer nya spel i framtiden. 
 
 
I en intervju på en mässa för interaktiv underhållning fick Take-Two-chefen Strauss Zelnick nämligen frågan om serier som "Grand Theft Auto" och "NBA 2K" kommer fortsätta släppas långt in i framtiden. Som svar sa han att ingen är för evigt, men att han räknar "Red Dead Redemption" som en serie som kommer fortgå i många år till. Det rapporterar sajten VGC
 
- Om något är riktigt bra, kommer det fortsätta. Jag vet inte om du har sett den nya Bond-filmen, som var riktigt bra. Vi skulle önska att alla franchiser var som Bond, men det finns bara ett begränsat antal såna på samma nivå, men de finns. Jag tycker att "Grand Theft Auto", "Red Dead Redemption" och "NBA" gör det. 
 
Om det betyder att ett nytt "Red Dead Redemption" är på gång inom en snar framtid återstår att se. Vi vet att "Grand Theft Auto 6" kan komma tidigast 2025, enligt ett rykte. 
 
Att båda serierna kommer återvända för eller senare känns dock ganska självklart, med tanke på hur mycket pengar de genererar för Rockstar. "Grand Theft Auto V" har sålts i 155 miljoner exemplar och hela serien ligger på 355 miljoner. "Red Dead Redemption" som serie har sålts i 66 miljoner exemplar. 
 
Vilket spel hoppas du släpps härnäst? Kommer du köpa "Grand Theft Auto V" igen? 
| 15 november 2021 14:39 |