Serie

Skribent

Sebastian Lind

15 juli 2021 | 23:45

Robert Downey Jr. spelar flera roller i dramat "The Sympathizer"

Nu är det klart – Robert Downey Jr.:s nästa stora projekt blir att ta sig an det prisbelönta vietnamesiska dramat "The Sympathizer".
Efter att ha iklätt sig rollen som Iron Man för sista gången i "Avengers: Endgame" står det nu klart att Robert Downey Jr.:s nästa stora projekt blir dramaserien "The Sympathizer", där han kommer att spela flera olika roller, avslöjar Deadline. "The Sympathizer" bygger på en Pulitzer-vinnande roman av Viet Thanh Nguyen som beskrivs som en "spionage-thriller och tvärkulturell satir om vedermödorna för en halvfransk, halvvietnamesisk kommunistisk spion under de sista dagarna av Vietnamkriget och hans efterföljande exil i USA".
 
Serien skapas av tv-produktionsbolaget A24 på uppdrag av HBO. Enligt Deadlines rapport är det ännu inte klart vem som får huvudrollen i serien och som därmed får chansen att spela mot Robert Downey Jr.:s karaktärer. Ytterligare ett gäng företrädesvis vietnamesiska roller är inte heller spikade ännu.
 
De som håller i tyglarna för serien är Park Chan-wook ("Oldboy", "The Little Drummer Girl") och Don McKellar ("Target Number One").
 
– För att adaptera Mr. Nguyens viktiga och mästerliga arbete krävs ett team med visioner. Med regissör Park vid rodret förväntar jag mig att det här blir ett kreativt producentäventyr för Susan, mig och Team Downey och även en stimulerande process för mig vad det gäller att spela dessa komplexa biroller, säger Robert Downey Jr.
 
– Detta är exakt den typ av utmaning jag längtat efter och jag tror att vi kommer leverera en exceptionell tittarupplevelse för vår publik.
| 15 juli 2021 23:45 |