Film

Skribent

Mats Karlsson

23 juli 2018 | 20:00

Robert De Niro gör Joaquin Phoenix sällskap i "Joker"

Den fristående DC-filmen kommer på bio 4 oktober 2019.
Det börjar röra på sig riktigt ordentligt med den Joaquin Phoenix-ledda "Joker"-rullen. För bara några dagar sen rapporterades det att Zazie Beetz var aktuell för en roll och nu skriver THR att ingen mindre än Robert De Niro är sugen att göra duon sällskap.
 
Om förhandlingarna går i lås kommer De Niro spela en pratshow-värd, som är en faktor i Jokerns ursprung. Om även Zazie Beetz förhandlingar går vägen kommer hon i så fall få spela en ensamstående mor som Jokern (Joaquin Phoenix) blir intresserad av.
 
Todd Phillips regisserar efter ett manus han själv och Scott Silver ("The Fighter") har skrivit. Det som är känt om manuset är att historien utspelas i Gotham City på 80-talet och ska vara inspirerat av välkända Scorsese-filmer som ”Taxi Driver” och ”The King of Comedy” och med tanke på det känns det naturligt att De Niro nu sitter vid förhandlingsbordet.
 
"Joker" med den blygsamma budgeten 55 miljoner dollar kommer att starta inspelningen i september. Den färdiga filmen får premiär 4 oktober 2019.
| 23 juli 2018 20:00 |