Serie

Skribent

MovieZine

29 juni 2022 | 12:00

"Riket Exodus" - se det första klippet från nya säsongen

Lars von Trier återvänder till Rigshospitalet med en stjärnspäckad fortsättning på 90-talsserien "Riket". Premiär på Viaplay under 2022.
Väntan är snart över för alla "Riket"-fans. I dag släpper Viaplay det allra första klippet från Lars von Triers fortsättning "Riket Exodus", som blir den sista säsongen av den ikoniska serien.
 
Det legendariska Riket-universumet öppnas nu på glänt och otåliga själar kan få en första glimt in i den övernaturliga och oförklarliga världen, där det slutgiltiga slaget mellan ont och gott ska stå. Det nya klippet och teaseraffischen visar hur Bodil Jørgensen, i rollen som sömngångaren Karen, tar sig till Rikets port.
 
 

Spökhistorien fortsätter i "Riket Exodus"

 
Starkt påverkad av spökandet i tv-serien "Riket" (1994-1997) söker sömngångaren Karen efter svar på seriens olösta mysterium för att rädda sjukhuset från undergång. En kväll faller Karen i djup sömn och i sömngångartillstånd hamnar hon på något oförklarligt sätt utanför Rigshospitalet. Porten till Riket har börjat öppna sig på nytt.
 
Med den kommande tredje säsongen - "Riket Exodus" - fortsätter och avslutar Lars von Trier sin internationellt uppmärksammade kultklassiker från 1990-talet: Spökhistorien om sjukhuset vid blekdammarna, där det onda fått fotfäste och där läkekonsten dagligen kämpar mot sig själv, med svenskarna och det övernaturliga och oförklarliga i en märklig blandning av humor, skräck och det absurda.
 
 

Stjärnspäckad rollista med stora svenska namn

 
I den stjärnspäckade rollistan syns bland andra Lars Mikkelsen, Birthe Neumann, Nikolaj Lie Kaas, Ghita Nørby och Nicolas Bro.
 
Rollistan har också plats för flera svenskar: Mikael Persbrandt spelar överläkaren Helmer Jr, son till den legendariske Stig Helmer – den notoriske danskhatande svenske överläkaren, som odödliggjordes av Ernst Hugo Järegård i seriens första säsonger. Tuva Novotny spelar neuropsykologen Anna, som hjälper Helmer Jr. med att anpassa sig på Rigshospitalet, och säkerställer att allt går rätt till.
 
Den svenske världsstjärnan Alexander Skarsgård syns i rollen som svenskarnas advokat på Rigshospitalet, en roll han ärver efter sin far, Stellan Skarsgård, som också spelade advokat i andra säsongen av "Riket". Ida Engvoll ("Kärlek & Anarki") spelar rollen som hackaren Kalle.
 
Serien förväntas ha premiär på Viaplay under 2022.
| 29 juni 2022 12:00 |