Skribent

Andreas Samuelson

22 juni 2011 | 12:26

Rigoletto bygger om

SF Bio stänger biografen Rigoletto på Kungsgatan i augusti för en nyrenovering som innebär bl.a. en VIP-balkong med bar!

Exteriören mot Kungsgatan kommer att öppnas upp med stora glaspartier och foajén får nytt utseende när kassor och kiosken flyttas. Stora salongens parkett får nya bekväma fåtöljer, medan balkongen förvandlas till fåtöljförsedd VIP-biograf en bar och möjlighet till lättare förtäring.

De fyra mindre salongerna blir tre, med brant kälkbacksparkett och större dukar, ny akustik och heldigital bild och ljud i alla salonger.

– De publika ytorna och de mindre salongerna kommer att anpassas till nutidens krav, samtidigt som vi varsamt moderniserar stolsfält och teknik i den klassiska stora salongen, säger Mats Kullander, etableringschef på SF Bio. Vi har samarbetat med designföretaget Stylt Trampoli för att omdana Rigoletto och ge en helt ny biografupplevelse.

– Vi har strävat efter att både spegla och nytolka Rigolettos position som Sveriges klassiska parad- och premiärbiograf nummer ett, säger Anders Löwander, arkitekt på Stylt Trampoli. Med inredningens hjälp vill vi bjuda besökarna på en helhetsupplevelse som är lika magisk som en galapremiär - oavsett vad som visas på vita duken.

I anslutning till biografen kommer även en restaurang med bistrokänsla byggas där biobesökarna kan ses innan eller efter filmen. Nyinvigningen av Rigoletto planeras till julen 2011 och under ombyggnaden förlängs öppettiderna på nyrenoverade Park på Sturegatan 18.

| 22 juni 2011 12:26 |