Film

Skribent

Alexander Dunerfors

6 juni 2012 | 21:30

Ridley Scott om "Prometheus"-uppföljaren

Regissören frågades ut om möjligheterna till en fortsättning på rymdskräckisen.

Vi som redan hunnit se "Prometheus", och vi är bra många, vet att Ridley Scott lämnar dörren öppen för en uppföljare - där många av frågorna förhoppningsvis ska besvaras. I en intervju med Slashfilm fick han frågan om hur långt han har tänkt.

Varning för spoilers om du ännu inte sett "Prometheus"!

Har du medvetet lämnat frågor obesvarade, för att du ska besvara dem senare, eller väntar du och ser hur den här filmen går innan du ens tänker framåt?

- Det är lite av varje. Jag vet var historien är på väg. Jag vet att det är viktigt att hålla honom vid liv och att hålla henne vid liv, och följa med dem vidare på resan. Jag tror inte att de kommer att landa i något paradis, så blir det inte. Det finns en plan, ja.

Hur viktigt är det för dig själv att regissera?

- Det är självklart. Jag ska utveckla hela filmen. Det har jag lärt mig för länge sen. Det är inget som bara landar på ens skrivbord, man måste komma på hela historien själv. Det tar tid dock, jag är ingen manusförfattare, det skulle ta mig för lång tid.

Vanligtvis gör du en film om året eller varannat år, men den här komplexa historien tog lite längre än så. Hur skulle det kännas att komma tillbaks till den här världen, och kanske missa några andra filmer som du hade kunnat göra under tiden?

- Otänkbart.

Läs mer om Ridley Scotts "Alien" och hans kommande projekt hos Slashfilm.

| 6 juni 2012 21:30 |