Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

22 november 2021 | 17:05

Ridley Scott bekräftar: "Blade Runner" blir live action-serie

Det går väl aldrig att få för mycket av en sci-fi-klassiker som "Blade Runner"?
Det är sedan tidigare känt att Noah Hawley håller på att arbeta med en tv-adaption av "Alien" hos FX. Nu har Ridley Scott ("Alien", "House of Gucci") bekräftat att det även arbetas på en live action-serie av "Blade Runner", enligt Variety.
 
- Vi har redan skrivit piloten och bibeln till "Blade Runner". Så vi håller redan på att presentera "Blade Runner" som en tv-serie, de första tio timmarna, berättade Scott. 
 
Det är med andra ord fortfarande ganska lite vi har att gå på. "Bibeln" avser troligtvis mer eller mindre en slags övergripande planering och presentation av alla större händelser som kommer att ske under seriens första tio timmar - som antagligen är tänkt att berättas genom en säsong på totalt tio avsnitt.
 
Harrison Ford, Ryan Gosling och Denis Villeneuve på inspelningen av "Blade Runner 2049".
 
Det framgår däremot inte om projektet har hittat någon distributör, fått någon officiell beställning och huruvida det rör sig om en adaption av något vi redan fått se i långfilmerna "Blad Runner", "Blade Runner 2049" och den nya animerade tv-serien "Blade Runner: Black Lotus". Det återstår även att se huruvida någon av karaktärerna ur de tidigare projekten kan tänkas få dyka upp även i serien.
 
Denis Villeneuve (som regisserade "Blade Runner 2049") har tidigare sagt att han gärna ville återvända till "Blade Runner"-världen med en fristående film och en detektivhistoria, så man kan ju alltid hoppas att han har ett finger med i det här projektet också.
 
 
För den som känner sig sugen på mer "Blade Runner" så har HBO Max precis början släppa de första avsnitten av den animerade tv-serien "Blade Runner: Black Lotus". 
 

Läs också: Neondrypande action i animeserien "Blade Runner: Black Lotus"

 
Är du sugen på att få se vad man kan hitta på med en live action-serie av "Blade Runner"? Kommentera gärna nedan!
| 22 november 2021 17:05 |