Serie

Skribent

Anders Eklöf

24 juli 2021 | 11:44

Neondrypande action i animeserien "Blade Runner: Black Lotus"

Återvänd till framtidens Los Angeles i den japanskt producerade animeserien "Blade Runner: Black Lotus" i höst.
Under årets hemmastadda Comic-Con@Home fick vi veta att det kommer en animerad tv-serie kallad "Blade Runner: Black Lotus", som utspelar sig någon gång mellan originalet och "Blade Runner 2049". 
 
Serien handlar om en ny replikant kallad Elle (med röst av Jessica Henwick), som skapades av en okänd anledning. I den första trailern får vi se att hon verkar ha någon roll i hur världen förändras mellan att Tyrell Corporation och Wallace Corporation styr. 
 
 
Några avsnitt av tv-serien är regisserade av Shinji Aramaki och Kenji Kamiyama, som gjort animeserierna "Appleseed" respektive "Ghost in the Shell". Eftersom Los Angeles i "Blade Runner" är väldigt inspirerat av japanska storstäder, känns det ganska passande att det kommer en animeserie. 
 
"Blade Runner: Black Lotus" får 13 avsnitt och har premiär på Adult Swim med engelska röster (troligtvis HBO Nordic här i Sverige) och på japanska på streamingtjänsten Crunchyroll någon gång i höst. Serien ser enligt mig ut att ha potential, även om jag är tveksam till den 3D-animerade stilen. 
 
Några av de engelska rösterna kommer från Will Yun Lee, Samira Wiley, Brian Cox, Wes Bentley, Josh Duhamel, Peyton List, Stephen Root, Barkhad Abdi, Gregg Henry, Henry Czerny och Jason Spisak. 
 
Originalet "Blade Runner" är regisserad av Ridley Scott, har Harrison Ford i huvudrollen och hade biopremiär 1982. Filmen handlar om polisen Deckard, som får i uppdrag att leta upp ett gäng replikanter (eller androider) som gjort uppror. 2017 kom uppföljaren "Blade Runner 2049 av Denis Villeneuve och Ryan Gosling i huvudrollen. 
 
Vilken "Blade Runner"-film föredrar du? Vad tror du om den här animerade serien? 
 
7b6513b3871fd208533a693ce27eb427
 
| 24 juli 2021 11:44 |